Børnebøger ..... Eventyr .....Børnebøger ..... Fantasy ..... Børnebøger ..... Arkæologi .....Børnebøger .....

 

 

Anmeldelser

af

Øgledronningens forbandelse

 

 

 

 

Uddrag af lektørudtalelse:

Forfatteren er kendt for at formidle middelalder til børn og har flere titler bag sig om emnet. Dette er hendes første skønlitterære titel. Bogen er rigt illustreret med s/h tegninger i blød venlig stil. Børnene ser lidt yngre ud end 12 år. Lækker forside. Dialogen er frisk og historien har et godt tempo.
Samlet konklusion: En lovende tempofyldt historisk fantasy-serie.

 

 

Folkeskolen:

www.folkeskolen.dk/64438/oegledronningens-forbandelse

Sproget er levende og varieret, og historien er spændende og befolket med personligheder. Johannes Bojesen har illustreret med sort-hvide tegninger i en stil, der passer godt til emnet. Men nogle detaljer fra teksten fremgår ikke af illustrationerne, for eksempel børnenes 800-tals-tøj og Sigurds frisure. På et tidspunkt i kampens hede er det vigtigt, hvilket banner der vajer fra tårnet, men det fremgår heller ikke af illustrationerne. Bogen ville egne sig fortrinligt til en filmatisering.

 

 

 

Historie online:

http://www.historie-online.dk/boger/anmeldelser-5-5/boerne-og-ungdomsboeger/oegledronningens-forbandelse

Hvis jeg skulle give den point på en skala fra 1-10, så ville jeg give den 9½”. Sådan sagde min søn på knap 9 år, da jeg havde læst børnebogen ”Øgledronningens Forbandelse” af Hanne Fabricius højt for ham og min datter på 6 år. Han elsker fantasy og synes, at bogen var rigtig spændende.

 

 

 

Fortællingen:

http://fortaellingen.dk/forfatter/hanne-fabricius  

Øgledronningens forbandelse er hyggelig læsning. Fra første side bliver man draget ind i en forunderlig verden, der ligner vores og så alligevel ikke.

Det er en god ide den med tidshullerne og det er også en god ide at fortælle lidt danmarkshistorie på den måde. Man skal nok ikke tro på det hele i denne bog.

Efter endt læsning sidder jeg nu og håber at en kokkerende fe flytter ind i mit køkken. Se, det er eventyrligt!

 

 

 

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg:

Middelalderfantasy møder detektivgenren på flot vis!

www.kvindeguiden.dk/boeger/ungdoms/artikel/oegledronningens-forbandelse/

Jo mere vi læste, jo bedre blev historien, og der hersker ikke spor tvivl om, at Hanne Fabricius har fået en fan hos både testperson og anmelder.

Danmarkshistorie i små fine doser

Hanne Fabricius vælter ikke om sig med historiske facts, men formår på flot og gennemført vis at servere brudstykker af danmarkshistorien, så det bliver både underholdende og fascinerende. Middelalderen bliver med ét levende og interessant, ligesom det gamle København fremstår spændende og vedkommende. Efter endt læsning lokker Hanne Fabricius´s populære byvandringer for børn & voksne i København, hvor man kan få lov at lege detektiv. Jo, forfatteren rammer plet. Hvor er det dejlig at læse en fantasybog, der kan mere end bare underholde. Vi elsker altid gode bøger, men værdsætter endnu mere dem, der også gør os lidt klogere!

 

 

 

Og her er en anmeldelse af Clara på 9 år:

http://fabelagtig.wordpress.com/2011/11/21/clara-anmelder-ogledronningens-forbandelse/

Da vi var på bogforum lå Clara desværre derhjemme med ondt i halsen, så vi lovede at vi nok skulle tage nogle spændende bøger med hjem til hende.

Allerede 4 dage senere havde hun pløjet sig igennem samtlige 231 sider, og på opfordring fra sin moder forfattet en anmeldelse til Fabelagtig. Jeg elsker det barn!

 

Hvad handler bogen om?
Ja den handler om en pige ved navn: Margrethe Hatt. Det hele starter faktisk den dag hvor Margrethes far forsvinder og han kommer ikke tilbage.

Margrethe har to allerbedste venner de hedder Thea og Sigurd og de og hendes morfar tager så ud for at redde Margrethes far Gustav Hatt.

Der er også den gamle Øgledronning der sammen med sin gode ven fyrst Morton er ved at vælte Kong Valdemar af tronen og den gamle Øgledronning er ved at få magten over tiden. Og det er det værste man kan forstille sig for du ville jo heller ikke være glad for at træde ud i sten alderen når du skulle en tur ud og gå i byen vel:)

Måden Margrethe Hatt finder ud af at hun skal af sted med sine venner (for at redde sin far) var den dag de skulle sove hos hende og hun træder ind i sin mors hatte forretning og støder ind i en høj tynd dame med slange tunge. Og det er det der bringer dem ind i en tidsmaskine som bringer dem ind i det gamle København og der kommer de op på Biskop Absalons borg og der får de hjælp og nye venner.

 

Var historien god?
Jeg syntes den var rigtig god og det var faktisk på grund af at jeg syntes man lærte meget om det gamle København og at det er en både meget drenget bog og en meget piget bog så alle kan faktisk læse den og den kan på nogle punkter også bruges til familie oplæsning.
Og så kan jeg også meget godt lide det med at der kommer noget krig ind i det det gør det hele lidt mere spændende.

 

Hvilken slags bog er det?
Det er en fantasy bog fordi at den har mange over naturlige ting i fx: drager, feer, tryllestave, alfer, tidshuller. osv.
Ikke at det gør den dårlig men det er jo ikke noget vi hører så meget om i en bog om Christian d. 4. vel:)

 

 

 

 

Mail fra bibliotekaren i Rebild til Hugin Eide, Forlaget Torgard 26.11.2010:

 

 

"En helt anden ting, som du absolut skal høre, er, at vores ældste pige på ti her i weekenden på ingen tid huggede sig gennem Fabricius’ ’Øgledronningens forbandelse’, som hun synes bare er spændende og medrivende!

 

Og så kunne hun også godt tænke sig, at der snart kommer en fortsættelse …"

 

 

 

 

Freyas far, Birgir Thor Møller, skriver:

 

A/ Freya var helt grebet af stedet
 

B/ og blev helt grebet af Hanne
 

C/ og er nu helt grebet af bogen - hun er allerede i gang med 5. kapitel.

 

(Mail fra Freyas far, Birgir Thor Møller, til Hugin Eide, Forlaget Torgard 1.10.2010 efter bogreceptionen i Løves Bogcafé, hvor der blev læst op fra Øgledronningens forbandelse)

 

 

 

 

Thorbjørn Sørensen-Grumløse på 10 år skriver:

 

Jeg har læst mange bøger, men denne her (øgledronningens forbandelse) er den bedste af dem alle. Den er både mystisk og spændende."

 

 

Sine Penthin Grumløse, mor til Thorbjørn, skriver:

 

Jeg har Thorbjørn på 10 år, der ”æder” sig igennem Øgledronningens forbandelse.

 

Det er så befriende dejligt at se, hvordan historie og fiktion kan smelte sammen til dragende eventyr for den aldersgruppe.

Herhjemme er du blevet placeret højere end Harry Potter også i spænding og det er ikke at kimse af.

 

Bedste hilsner og hatten af for dine evner til at formidle til store såvel som små.

Sine Grumløse

 

(Mails fra Sine Penthin Grumløse

19. august 2013)

 

Tak Hanne for, at jeg sammen med mine drenge, har fået muligheden for at begive os ind i en helt fantastisk og dragende fortælling (Øgledronningens forbandelse) som vi næsten ikke kan slippe!"

 

Sarah Celine Elving 11. marts 2014

 

 

 

 

Anmeldelse af Kirsten Aggerholm fra Børn og Bøger nr. 8 december 2010:

 

Download anmeldelsen i pdf her

 

 

Børnebøger ..... Eventyr .....Børnebøger ..... Fantasy ..... Børnebøger ..... Arkæologi .....Børnebøger .....

 

 

Ophavsret / Copyright:

Fotos & informationer må ikke ikke bruges og distribueres i kommercielt øjemed uden skriftlig tilladelse.

Det gælder bl.a. i forbindelse med undervisning, foredrag, bøger, artikler, andre hjemmesider m.m.

Hvis der bruges materiale i ikke-kommercielt øjemed, skal der altid indsættes en link til denne hjemmeside.

 

”Eksemplarfremstilling af papirkopier/prints fra denne hjemmeside til undervisningsbrug på uddannelsesinstitutioner og intern administrativ brug er tilladt

med en aftale med Copydan Tekst & Node. Eksemplarfremstillingen skal ske inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.”

 

This site is designed and maintained by Hanne Fabricius © - Please do not copy or download anything whithout my permission.

                         Webmaster & Copyright: Hanne Fabricius 2008-2019

 

Kontakt: hanne @ tyra.dk